سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نگاهی بر اصول منطق و اخبار مرتبط

 بر اساس مطالعه‌ی جدیدی که موسسه‌ی اطلاعات علمی اسپانیا بر روی قهوه انجام داده، مشخص شده است که نوشیدن یک تا چهار فنجان قهوه در روز می‌تواند خطر بروز سندروم متابولیک را کاهش دهد. قهوه یک نوشیدنی تقریباً همه‌گیر در سراسر دنیا است که نه تنها برای بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت نوع 2 مفید است، بلکه میزان مرگ و میر در اثر همه‌ی دلایل را نیز کاهش می‌دهد.

 

دکتر «استفانیا تولدو» از دانشگاه ناوارا و دکتر «جوزپه گروسو» از دانشگاه کاتانیا، می‌گویند: «سندروم متابولیک با پیری زودرس شریان قلب و بروز سکته و حمله‌های قلبی، خود را نشان می‌دهد. این سندروم باعث افزایش فشار خون و قند خون و همچنین چاقی نیز می‌شود.»

 

دانشمندان داده‌های خود را از دو مطالعه‌ی گسترده در سال 2016 استخراج کرده‌اند. در مطالعه‌ی اول گروه 17،000 نفره‌ای در نروژ مورد بررسی قرار گرفته بودند. در آن مطالعه نشان داده شده بود که مصرف قهوه به مقدار کم می‌تواند تاثیر مثبتی در سندروم متابولیک داشته باشد. در مطالعه‌ی دوم گروهی شامل 9000 فرد 45 تا 64 ساله‌ی آمریکایی مورد بررسی قرار گرفته بودند که 40 درصد از آن‌ها به سندروم متابولیک مبتلا بوده‌اند. در آن مطالعه نیز همان نتایج مطالعه‌ی اول به‌دست آمده بود.

 

دکتر تولدو و همکارانش تمرکز خود را بر روی مصرف قهوه‌ی معمولی و قهوه‌ی بدون کافئین گذاشتند و دریافتند که به طور کلی مصرف یک تا چهار فنجان قهوه در روز فارغ از میزان کافئین آن می‌تواند خطر بروز سندروم متابولیک را کاهش دهد، ولی مصرف قهوه به میزان بیشتر تاثیر مثبتی برای این بیماری ندارد. دانشمندان به آنالیز مطالعات دیگری نیز که جنبه‌های منفرد سندروم متابولیک را بررسی کرده بودند نیز پرداختند و به این ترتیب مکانیسم احتمالی اثر قهوه بر روی بیماری را نیز شناسایی کردند.

 

دانشمندان به طور کل اینچنین نتیجه‌گیری کرده‌اند که مصرف قهوه خطر بروز هیچ نوع بیماری از جمله بیماری قلبی را افزایش نمی‌دهد، بلکه مصرف محدود آن به‌طور بالقوه بر روی برخی از سرطان‌ها نیز تاثیرات مثبت دارد. در مورد دیابت نوع 2، دانشمندان رابطه‌ای خطی بین مصرف قهوه و کاهش خطر بروز این دیابت پیدا کرده‌اند. آن‌ها همچنین ثابت کرده‌اند که مصرف طولانی‌مدت قهوه، خطر بروز افزایش فشار خون را نیز کم می‌کند.